Budskap, webbdesign och CRM-kopplingar för Elon Smart Water

Excerpt from elonsmartwater.com

Varmvatten är en het potatis i Sydafrika. Idag sker uppvärmningen till stor del med kol eller med koleldad el, och Sydafrika är femte värsta landet i världen när det gäller att elda med kol. Värst på den afrikanska kontinenten. Lägg till det en osäker eltillgång, med ständiga planerade och oplanerade avbrott.

Samtidigt finns goda förutsättningar att ta tillvara solenergi, med många soldagar och relativt många ljusa timmar även under vintertid. Kraftigt ökade kostnader för vatten och el, samt offensiv lagstiftning för att minska kolanvändning har gjort varmvattnet till en fråga som rör både hushållens ekonomi och landets klimatpåverkan och förorenade luft.

Elon Smart Water Solution, ett samarbete mellan PowerOptimal och Electrolux, erbjuder uppkopplade, smarta och solenergi­anpassade varmvatten­beredare – eller ”geysers” som de kallas i landet. Smart teknik gör att de kan växla mellan drift från elnät och solpaneler.

The future of hot water

Elon Smart Water Solution möjliggör en mer hållbar lösning för varmvatten i Sydafrika. Vårt lösning var att tydliggöra erbjudandet, med fokus på nyttan för slutkonsumenten snarare än tekniken bakom. The future of hot water.

Hemsidan är designad med användarvänlighet i fokus. Den är innehålls- och textrik vilket ställer höga krav på design. Samtidigt ska den tilltala både fastighetsägare, investerare och installatörspartners. Både enkla tydliga budskap och längre artiklar ska ha sin plats.

Vi har använt en återhållsam färgskala med blå nyanser står för vatten och de varma tonerna för hetta och kraft.

”Thank you for your great work on the Elon Smart Water website. We enjoyed working with you – your 'can do' attitude and friendly approach made it easy and enjoyable (I don't know if it's a general Swedish thing or just your team?). Looking forward to working together again in future.”

Sean Moolman,
PowerOptimal/Elon Smart Water, South Africa

Tack vare ett tajt samarbete och god dialog med kunden i Sydafrika kunde vi arbeta om design, front-end och budskap, samt gör implementering av Hubspot för leads capturing och CRM på (rekord-)kort tid inför lansering.

Det mesta i innehållsväg fanns redan på plats, men behövde paketeras, förtydligas och få en design som matchade Elons smarta, moderna och användarvänliga erbjudande.