Logotyp, grafisk profil och hemsida för Petra Johansson

Petra Johansson

Som sex- och relationscoach arbetar Petra med människor i olika skeden i livet och med olika utmaningar. Hennes drivkraft är att förflytta människor från rädsla till kraft.
Hon erbjuder bland annat coaching, yogaklasser, kurser och föreläsningar.
Bridget har tagit fram en logotyp och en grafisk profil som speglar kraften och energin i Petras verksamhet. Vi har även skapat en ny hemsida och finslipat Petras budskap.

Som person är Petra orädd, stabil och varm. Hon utstrålar kvinnlig styrka och total närvaro. Varumärket Petra ska spegla personen. Det är därför viktigt att alla delar stämmer överens med värdeorden: Kraft, närvaro, trygghet och värme.

Logotypen

Logotypen finns i två varianter. En liggande och en stående.
Tre färgställningar används; röd, svart och vit.

Symbolen

Logotypen består av ett antal symboler. I botten ett berg som speglas i vattenytan. En diamant. På den en öppning. En pupill i ett kattöga, eller kanske en vagina. Över formerna finns en tydlig horisont, en mittpunkt.

Textdelen

Ordet PETRA är ritat så att alla linjer i mitten linjerar med horisonten. I bokstaven A är den vågräta linjen ersatt med ett tomrum, precis som på symbolen.

Färgerna

Färgpaletten har sitt ursprung i elementen eld och vatten. De varma nyanserna står för energi, värme och styrka. De svala nyanserna står för stabilitet, styrka och trygghet.

”Hemsideprojekt har tidigare gett mig ont i magen men det här projektet har varit lustfyllt hela vägen! Jag har känt mig så sedd och både hållen och knuffad igenom de delar som varit utmanande för mig. Jag har helt och hållet kunnat vila i att bli ledd i den här processen och är pirrig i hela kroppen när jag nu säger att den nya hemsidan är uppe.”

Petra Johansson

Hemsidan

Den nya hemsidan har fått en ny struktur och en uppdaterad design som följer den nya grafiska profilen. Det är viktigt att hemsidan känns trygg och lugn, det ska vara en plats att landa i och söka kraft ifrån. Vi ville skapa en sida som är lätt att navigera i, men som också har ett poetiskt uttryck.