Logotyp och grafisk profil för Videquus

Videquus

Videquus är ett smart övervakningssystem för hästägare. En världsunik kameratjänst med avancerad AI, komprimerad i en lättanvänd app där du alltid kan följa din häst. Artificiell intelligens lär känna hästens unika beteende och om något avvikande händer får du ett larm direkt till din mobil.

Videquus kommer i tre former, Fölvakten, Hästvakten och Stallvakten. Fölvakten är den mest avancerade produkten som lär känna hästens beteende och varnar 15 minuter till 5 timmar före fölning. Den smarta kameran ringer din telefon när någonting händer. Som hästägare slipper du oro och kan vara trygg med att du kommer kunna hjälpa ditt sto när fölet ska komma.

Bridget har tagit fram en uppdaterad logotyp och omfattande grafisk profil för Videquus. Vi har också uppdaterat webb, appdesign/UX och skapat kampanjer och marknadsmaterial.

Det viktigaste i den grafiska profilen är känslan. Vackra bilder och ett varmt tilltal som förmedlar att Videquus älskar hästar.

Logotyp

Vi har skapat en ny logotyp för Videquus. En välbalanserad symbol som finns i fem färgställningar.

Färgpalett

Vi har tagit fram en harmonisk färgpalett där gråskalan fungerar som bas och de orangea nyanserna sticker ut och skapar igenkänning.

Videquus primära färg är den orangea som återfinns i logotypen. Utöver den finns en ljusare orange och en gråskala.

Hur färgerna ska användas

De orangea färgerna ska användas sparsamt. Tänk på dem som en färgklick som piggar upp en lugnare gråtonad yta. Man behöver inte lägga till mycket av för att det ska få en effekt.

Vi vill att uttrycket ska vara behagligt och harmoniskt så se till att det orangea inte tar över.

Bildspråk

Bilderna har fokus på hästar och natur. Känslan är viktig i bilderna, de ska avspegla att Videquus älskar hästar. Vi vill visa vackra och naturliga bilder som passar med färgpaletten.