Strategiskt bollplank och löpande marknadsarbete 

Redpill Linpro är open source-specialister som levererar IT-lösningar till företag och regioner. De har kontor i Sverige, Norge och Danmark och har drygt 300 anställda. Vi har arbetat med Redpill Linpro sedan många år och fungerar som en förstärkning och komplement till deras egen marknadsavdelning.

I vårt samarbete har vi som extern byrå flera funktioner. Tillsammans med marknadschef, kommunikatörer och talent team utvecklar vi idéer och fungerar som ett bollplank. Vi avlastar marknadsavdelningen så att de kan fokusera på interna uppdrag. Vår expertis och erfarenhet stöttar upp marknadsavdelningen där det behövs. Vi arbetar strategiskt och framåtblickande med ett perspektiv utifrån.

För oss är det viktigt att ha proaktiva och drivna leverantörer, och det har vi i Bridget. Med en öppen kommunikation och proffsiga leveranser blir vi bättre med det samarbetet!

Susannah Eriksson, CMO, Redpill Linpro

Illustrationer

Vi har tagit fram ett stort antal illustrationer för Redpill Linpro som har blivit mycket uppskattade. Med illustrationerna kan vi hjälpa till att förklara vilka Redpill Linpro är, och samtidigt stärka deras visuella identitet.

Merch och give aways

Redpill Linpro har många interna events och värnar om sammanhållning och teamkänsla. Med kreativ frihet och glimten i ögat har vi gjort företagsanpassade produkter som används på deras internationella träffar, men också sådant som används i vardagen. Exempelvis: klistermärken med olika teman, den återkommande figuren The Open Sourcerer, bordskalender med företagsrelaterade högtider, kampanjmaterial till spotifylistor med inspelade tangenbordsljud.

Medarbetarintervjuer

Som en del i sitt empoyer branding-arbete intervjuar vi medarbetare om deras uppdrag och arbete. Genom att lyfta medarbetarena får även framtida rekryteringar en bild av hur det är att arbeta inom företaget. Texterna skrivs på engelska och publiceras på bloggen på rekryteringssidan.

Grafiska element

Vi arbetar kontinuerligt med den visuella identiteten för att den ska möte Redpill Linpros behov och kännas aktuell. Ibland handlar det om att lyfta det material som redan finns, men som behöver fräschas upp och anpassas utseendemässigt. Till exempel har vi uppdaterat Redpill Linpros företagspresentation och gjort om modeller och ikoner för att stämma överens med den grafiska profilen.

  Ni hjälper oss framåt och vi har en självklar kommunikation. Ni har tagit ett påbörjat arbete och förädlat det, utmanat oss och gjort oss bättre.

Susannah Eriksson, CMO, Redpill Linpro