Maria Peterson Jonson

Copy och innehållsproducent

Arbetsuppgifter

Som copy skriver jag det som ska kommuniceras. Stort och smått, långt och kort. Det kan vara blogginlägg som på ett kul och läsvänligt sätt förklarar nyttan med en produkt, det kan vara långa intervjuer med personalen eller bara ett litet klickbart ord på en hemsida. Som webbutvecklare bygger jag hemsidor, oftast efter en design som var AD, Annika, gjort. Jag arbetar främst med Wordpress, men även med html, css, javascript, react och headless cms.

Bakgrund

I grunden är jag journalist vilket har gett mig ett rakt och direkt sätt att skriva. Jag har jobbat i över 10 år som skribent i press, inom tv-produktion och som radioproducent. Jag har dock även varit inne på marknadsföring i många omgångar, och har hittat hem som copy på Bridget. 

Vad är roligt med ditt jobb?

Mina drömjobb är att få åka ut till arbetsplatser, träffa personal och prata med dem. Få höra dem berätta om sina yrken och projekt. Sedan tar jag materialet och producerar blogginlägg, sociala medier-innehålll eller tjänstebeskrivningar till hemsidan. Men när jag bygger hemsidor blir jag som uppslukad av jobbet – på ett bra sätt. Att hitta lösningen till en funktion är fantastiskt.

 

Annars då?

Trots att jag bor i ett radhus med väldigt liten tomt kämpar jag på med mina växter. Det är ett evigt gullande med den där lilla plätten till trädgård, och det går fascinerande dåligt. Men mina favoriter är squash och höga dahlior, där blir det mycket pang för pengarna när det går bra.