Martin Modigh Karlsson

VD, Strateg

Arbetsuppgifter

Jag gör och leder stort och smått för våra kunder, från vilda idéer via jordnära webblösningar till filmproduktion och animationer. 

Bakgrund

Mitt första jobb inom kommunikation var foto och katalogdesign för numera nedlagda Husaberg Motorcycles, sedan dess har jag frilansat, pluggat sociologi, medier och statsvetenskap, undervisat, jobbat på kommunikationsavdelningar och drivit byrå.

Vad är roligt med ditt jobb?

“Problemlösare” är kanske en svettig titel (jag valde den själv!), men egentligen handlar det om att det roligaste jag vet är att lösa och svara på halvfrågor som “det går väl inte att…?”. Det kan vara en teknisk lösning (“vi har ju all den här informationen spridd över tusentals mejl, finns det något sätt att…?”) eller en kommunikationsnöt att knäcka (“Vi heter Skogen och vår mest populära tjänst heter Ängen, men många kunder kallar oss fortfarande Allmänna Snårskogen eller Skogsängen…”).

Annars då?

Mellan vardag, jobb, skola/förskola, läxor, aktiviteter, med mera hinner vi faktiskt lägga ansenlig tid och energi på vårt lilla lantställe, Godset. Där ger trädgård, byggprojekt och renoveringar mig både ryggskott och eufori. Ibland i skymningen kan jag komma på mig själv med övertygelsen att jag och robotgräsklipparen verkligen förstår varandra. Jag kan känna och förutse vad som för andra måste se ut som slumpartade riktningsändringar, eftersom vi har en mental koppling.