Logotyp och grafisk profil för Future of Democracy

Future of Democracy

Future of Democracy är ett samarbetsprojekt mellan AI Sweden och Medier & Demokrati, två verksamheter knutna till Lindholmen Science Park. Future of Democracy har till uppgift att lyfta och driva frågor kring digitalisering och demokrati ur ett medborgarperspektiv.

Bridget har tagit fram en grafisk profil och designat en logotyp för Future of Democracy. Vårt arbete har präglats av ledorden: Driv, framåtanda, utveckling och värme. Dessa ledord ligger till grund för en stark, tydlig och modern profil.

Logotypen

Vi har sökt en sammanhållen form som varken känns kantig eller spretig, tunn eller skör. Vi har lekt med bokstäverna i namnet, men även med den runda formen. Logotypen är en lek med det runda och det kantiga. Den runda formen möter det spetsiga f och bildar en harmonisk enhet, ett tydligt d.

Mötet mellan cirkeln och det stiliserade f:et ger ett intryck av transparens. Den asymmetriska formen skapar en framåtrörelse och en spänning för ögat, men symbolen är samtidigt stabil och står stadigt.

"Jag är glad att vi valde Bridget! Det har varit en fröjd att jobba med er. Superproffsigt och mycket hög kvalitet i leveranserna. Stort tack!"

Mikael Ljungblom
Head of Communications and Public Affairs, AI Sweden

Färgpaletten

En kraftfull palett som går från varmt till kallt. I centrum finns logotypens två röda nyanser. Som komplement till dessa finns två orangea och två blågröna nyanser. Det finns även två grå nyanser lämpliga som bakgrundsfärger.

Att använda färgerna

Några exempel på användning av färgpaletten. Opacitet används gärna i färgelementen. Uttrycket är modernt och stilrent.

"Det har varit en smidig och trevlig process. Ett särskilt tack till Annika som vågade ta ut svängarna lite. Jag tycker att loggan är jättefin och tror att den kommer att synas i bruset."

Jenny Wiik
Senior rådgivare, Future Of Democracy

Grafiska element

Genom att bryta ut element från logotypen skapas en stark visuell identitet.

Typsnitt

Typsnittet som används är Poppins som är en Google font med tydlig karaktär.

Typsnittets rundade former matchar uttrycket i logotypen.

Bildmanér

Future of Democracys bilder ska så långt det är möjligt avspegla människors vardag. Vi strävar efter autencitet och värme.

Det finns inte EN bild som representerar allt Future of Democracy står för, därför är det viktigt inte bara med representation utan också variation och bredd.

”Det har varit en snabb och fin resa med stor öppenhet och proffsighet. Riktigt roligt.”

Robert Olsson
Senior rådgivare, Future Of Democracy