Monter, budskap och film för AI Sweden

AI Sweden är Sveriges nationella center för tillämpad artificiell intelligens, med uppdrag är att accelerera användningen av AI i Sverige.
För medverkan på den stora vårdmässan Vitalis i Göteborg fick vi på Bridget i uppdrag att hjälpa dem med monter och kommunikation.

En inbjudande monter

Vi ville skapa ett välkomnande rum för givande möten. Vi på Bridget har stor erfarenhet av mässor och vet att det är en utmaning att effektivt nyttja de begränsade ytorna på en mässa. Montern vi skapade utgick från naturliga material för en varm och mänsklig känsla, något som ofta saknas i kommunikationen kring AI och teknik, även i vården.

Med specialsnickrade möbler i trä som såklart går att använda vid nästa mässa eller event blev montern gedigen och välkomnande. Genom att bygga en pergola över en del av montern skapades ett ”rum i rummet” där man kunde träffas och diskutera. På väggen fanns en fråga som inbjöd till diskussion; ”Hur vill du att AI används för att förbättra svensk vård?” Under frågan kunde besökare skriva sina egna tankar och förslag vilket blev att bra sätt att starta intressanta samtal kring ämnet. Att använda sig av fysiska pennor och inte en digital skärm bidrog till en djupare närvaro och ett livligare samtal i mötena med besökarna.

"Vilket monterbygge!Vill tacka för grymt bra jobb med montern! Den stack ut på ett väldigt positivt sätt. Istället för kallt och kliniskt känns vår varmare och mer inbjudande."

Anders Thoresson
Communication Strategist, AI Sweden

Film som blickfång

När man ska visa rörlig kommunikation på mässor är det bra att ha i åtanke att en mässa är en rörig miljö. Det är fullt med folk och intryck och alla tävlar om uppmärksamhet. Man behöver vara tydlig och snabb för att nå fram. Inte för långa sekvenser, inte för mycket text och helst ska varje bildruta vara intressant. Just det, det funkar inte med ljud på mässa, så din film behöver vara begriplig ändå.

Vi gjorde en film specialanpassad för Vitalis som rör relevanta frågor för mässans besökare.