Kreativitet är kärnan i allt vi gör på Bridget. Nivån på vårt gemensamma kreerande är avgörande för om ett projekt blir bra eller inte. Oavsett om projektet gäller en marknadsstrategi åt en kund eller ett matigt inlägg om vikten av att välja rätt projektledningssystem.

Vårda din kreativitet

Kreativitet är en känslig art som behöver mycket näring och omvårdnad. Hur man bäst sköter sina kreativa förmågor är individuellt. Vissa gillar att ta en löprunda för att få igång hjärnan, andra behöver se en bra film, eller gå på en grym konsert. Många får idéer i duschen. Alla behöver vi input och omväxling, men vi behöver också övning.

”Det måste inte vara kissa-på-sig-kul precis hela tiden, ibland kan det till och med vara frustrerande och jobbigt”

Det kanske låter trist när jag säger att man behöver öva för att bli kreativ, men det är faktiskt sant. Och det är inte trist. Faktum är att det får inte vara trist, för då hjälper det inte. Kreativitet bygger på lust och sekunden du försöker pressa fram den så försvinner den.

Du behöver alltså öva genom att hitta något som är lustfyllt för just dig. Det måste inte vara kissa-på-sig-kul precis hela tiden, ibland kan det till och med vara frustrerande och jobbigt, men du behöver ha lust att göra det i alla fall.

Vitsen med att öva är du hittar nya vägar till din kreativitet och du lär dig komma igen när det inte blev som du tänkte dig. Då bygger du en trygghet som innebär att du litar på din process, du vet att det kommer bli bra till slut.

Vi på Bridget tar kreativa processer på allvar och vi ser till att det finns utrymme för dem. Vill ni få en inblick?

Vi öppnar Ateljén, där vi samlar verk vi gör på ren lust.

En kreatör behöver få vara just kreativ, annars blir leveransen inte bra.

Titta in i vår Ateljé!

Till Ateljén →