I höstas tog Bridget emot sin första praktikant, och herregud så trevligt och utvecklande det var! När Ellas praktikansökan dök upp i inkorgen var det inget snack om saken. Ett möte och sedan var det klart. Nu kan vi välkomna en inspirerande praktikant inom grafisk design till Bridget! Men hur kommer det sig att en tjej från Västerås började läsa grafisk produktion på Hisingen?

– Det var inte självklart. Jag har alltid gillat att rita och måla – allt sånt kreativt, men jag tänkte inte att jag kunde utbilda mig inom det utan att jag borde plugga något som kunde “ge jobb”. Så jag har läst ekonomi och engelska. Jag började till och med plugga till lärare, men det var ju inte min grej. Efter det kände jag att, nä nu får jag satsa på grafisk design, det är ju det jag faktiskt vill. Och nu, med IP grafisk produktion och form på YRGO, känns det äntligen som att jag hamnat helt rätt.

Har du något drömuppdrag redan nu?

– Oj. Jo men det skulle vara förpackningsdesign. Det skulle vara kul att göra någonting riktigt färgglatt och snyggt. Det måste inte vara någon avancerad form, skulle kunna vara en vanlig pastakartong.

Har du nån lyxig förpackning hemma som du gillar?

– Haha, nej, jag är student och har inte pengar till sånt. Jag får kolla på internet. Det är där, på Instagram och Pinterest jag får mest inspiration.

Hur skulle du beskriva din egen grafiska och formmässiga stil?

– Jag är nog mitt uppe i att utveckla en stil, min stil. Generellt tycker jag om mycket färg, gärna pastell, och mjuka former.

Håller du på med form utöver utbildningen?

– Jag ritar väldigt mycket och målar med akryl. Jag gillar att göra realistiska porträtt i blyerts, men akryl är jag inte lika bra på så de porträtten blir lite mindre realistiska.

Jag frågade vår AD Annika vad hon tyckte att jag skulle fråga dig och hon sa “Fråga hur jobbskadad Ella är. För jag själv kan inte köpa fula saker, som till exempel lågprisprodukter som medvetet ska se billiga ut. Det går inte”. Känner du också så?

– Haha, ja jag känner väl igen mig. Men jag klarar ju av att gå i lågprisaffärer. Det är bara härligare att köpa saker som är snyggt formgivna.

Vilken är den senaste snygga grej du köpte?

– Åh, jag har inte shoppat på så länge. Jag köpte ett par sådana skärmglasögon ganska nyss. De kom i en fin, men mosad, förpackning. Glasögonen hade klarat sig, så förpackningen var ju dessutom bra.

Ella Frödin tolkad och illustrerad av henne själv.