Vi var på utflykt vid Delsjön för ett tag sedan. Det var en solig men blåsig dag, trangiaköket var med och humöret var på topp. Förutom att bara ha det trevligt var planen att ta nya profilbilder på oss alla. Jag som är AD och därmed byråns profilbildschef fick en pangidé:

– Vi går ut i vattnet med kläderna på!

Jag ljuger om jag säger att mina kollegor blev entusiastiska, men de gjorde det. De travade ut i sjön med kläder och blandade känslor. De är grymma mina kollegor och de vet av erfarenhet att det kan vara bra att testa även om det låter som en idiotisk idé. Ibland kan nämligen just de idiotiska idéerna visa sig vara de bästa. Det värsta som kan hända är att man testat något riktigt fånigt, men det kan alla må bra av ibland.

Visst, det är en gammal sanning det här med att testa sina idéer, eller att tänka utanför boxen (ja, till och med jag är trött på det uttrycket) men det kan vara värt att påminna om det ibland.

Här är en metod:

Nästa gång du får ett uppdrag/problem så skissa på (minst) två lösningar. En som känns trygg och hyfsat given och en som är helt bananas. Nio gånger av tio kommer du säkert att avfärda bananas-idén och ta den trygga vägen, men ibland kan det hända att den knäppa idén är brilliant, eller att den får dig att tänka på nya sätt.

Den här metoden kräver övning, så försök att använda den ofta, det kommer gå lättare ju oftare du gör det. Att låta hjärnan flippa ur lite kan vara svårt, men det är faktiskt väldigt nyttigt. Du och dina idéer kommer att utvecklas, du kommer säkert att skratta lite oftare och och eventuellt kommer du få vada längs en geggig sjöbotten som bonus.

Hur blev bilderna från Delsjön då? Ärligt talat, jag vet inte. Men det var ju kul ju. Uppfriskande kan man säga. Martin fick sån energi att han täljde en liten flöjt.

Martin spelar flöjt

Resultatet av fotograferingen kan du se lite här och var på vår hemsida – bland annat tog vi porträtt medan vi var torrskodda.