I höst kommer Nadia Anneborg som studerar digital marknadsföring till Bridget och gör sin praktik. Nadia blir Bridgets första praktikant.

Det känns både kul att spännande att ta emot en praktikant! Innan vi träffade Nadia diskuterade vi internt vilka möjligheter vi har att erbjuda en riktigt bra praktik. Tidigare har det inte varit läge för oss, men nu känns det kanon. Det är inte alltid som man, en veckan innan semestern, nästan längtar efter att det ska bli november. Men nu ser vi på Bridget fram emot en period som kommer vara utvecklande för både oss och för vår praktikant. Men innan det blir höst ska vi ta oss igenom en hel sommar. Vi har kollat med Nadia vad hon ska ägna sommaren åt.

 

Hej Nadia! Kort om dig, vem är du?
– Jag är 22 år och bor i Kallebäck med min sambo och vår hund Floyd som är en en Welsh Corgie Cardigan. Tidigare har jag jobbat i reception och med sälj, men nu pluggar jag digital marknadsföring på Sälj och Marknadshögskolan i Göteborg. 

Vad gör du i sommar?
– Åh, jag ska jag ta det lugnt och vila ut efter ett års hårda studier. Jag ska ligga på stranden och läsa mina böcker som under året legat och dammat i hyllan. Mellan kapitlen ska jag bada i havet – trots min rädsla för krabbor och hajar.

Finns inte jättemånga hajar va?
– Du, man vet aldrig. Det kan ha simmat hit en jäkligt pigg vithaj från varmare vatten. Men, jag älskar minsann att utmana mig själv. Det sticker jag inte under stol med. 

Haha, ok. Mer då?
– Jag tänkte leva livet som en frigående kossa.

Kossa?
Ja, lukta på blommorna, äta något gott och glassa i solen. För att samla nya krafter till höstens händelser och utmaningar. 

Det låter som en perfekt sommar. Och det är väldigt roligt att du ska göra din LIA-period hos oss! Hur känns det för dig?
– Jag kan knappt vänta tills jag i höst, det ska bli så kul att vara på Bridget, få ytterligare kunskaper och erfarenheter. Och ha roliga dagar med mina nya arbetskamrater såklart!

Finns det något särskilt du tycker att arbetsplatser som ska ta emot praktikanter efter semestern ska tänka?
– Få praktikanten att känna sig välkommen och delaktig. Uppmuntra personen att komma med egna idéer och ta initiativ. Hjälp till att styra i rätt riktning när det behövs. Och lyssna på personen ifråga. Vi kanske inte har så mycket erfarenhet av arbetet, men vi pluggar ju just nu och har faktiskt väldigt uppdaterade kunskaper. 

Det ska vi också tänka på! Ha en skön sommar. Vi ses i höst!