“Det är både spännande och nervöst att nu få testa mina kunskaper på riktigt. Min vän sa till mig att praktiken är ungefär som att ta körlektioner. Du har läst en mängd teori, men för att teorin ska fästa och sättas i helhets perspektiv behöver du ut och testköra dina färdigheter. Det tycker jag var mitt i prick sagt.“

Sedan början av oktober har Nadia Anneborg gjort praktik hos oss, och det är hög tid för en presentation! Vi kommer jobba ihop hela vägen fram till jul och under den tiden ska vi visa henne allt vi kan, så mycket vi bara kan.

Hur kom det sig att du valde digital marknadsföring som utbildning?

– Jag vill arbeta med kommunikation, att kommunicera ut viktiga budskap, eller hjälpa andra att kommunicera. I mina tidigare jobb har jag nästan bara arbetat inom serviceyrken. Jag älskar det. Att med så få medel kunna ändra en individs uppfattning och känsla kring något. I marknadsföring får jag göra samma sak, fast på ett annat sätt. Jag får kommunicera budskap som kan ändra eller påverka mottagarens tankebana, val och behov.

Ok. Vi spolar fram tiden några år. Vad drömmer du om att jobba med?

– Mitt framtida drömjobb är för tillfället att rädda världen på ett eller annat sätt. Låter det klyschigt? Ja men det är ju sant! Det är väl det ultimata drömjobbet? Om det har med miljö, fattigdom eller utrotningshotade djur att göra vet jag inte än. Under min uppväxt har jag haft många djur. Allt ifrån ett akvarium med räkor till stall med hästar. Just nu har jag bara min hund Floyd, som jag såklart håller kär.

Du är den första praktikant som Bridget tar emot. När din ansökan landade i vår inkorg på Linkedin blev vi direkt nyfikna. Hur kom det sig att du sökte praktik just hos oss?

– En vän tipsade mig om Bridget. Jag förstod att ni är en byrå med full fart och fläkt vilket jag gillar. Hos er får jag chansen att vara delaktig i alla möjliga projekt. Ni har alla breda kompetenser och är nischade på olika sätt vilket ger mig möjligheten att se flera delar av arbetet på en mediabyrå.

Du som snart är nyexad – vad tror du om framtidens kommunikation?

– Jag har väldigt splittrade tankar kring det just nu. Den yngre och nya generationen uppväxt i ett digitalt samhälle och är vana vid att alltid vara uppkopplade. Därför tror jag att den digitala kommunikationen kommer att växa sig starkare. Samtidigt tror jag att både mobilanvändning och elförbrukning kommer att minska eftersom vi blir allt mer hälso- och miljömedvetna, både på ett personligt och på en samhälleligt plan.
Vi är också väldigt mättade av reklambudskap vilket gör att vi som arbetar med kommunikation behöver hitta nya sätt att nå ut utan att det uppfattas som reklam

Detta är ju din första praktikperiod av två. Vad tycker du är skillnaderna mellan utbildning och verklighet?

– Det är både spännande och nervöst att nu få testa mina kunskaper på riktigt. Min vän sa till mig att praktiken är ungefär som att ta körlektioner. Du har läst en mängd teori, men för att teorin ska fastna och sättas i helhets perspektiv behöver du ut och testköra dina färdigheter. Det tycker jag var mitt i prick sagt.

När du sökte din utbildning visste du ingenting om den pandemi som stod framför oss. Hur är det att praktisera i pandemi tider?

– Allt ifrån att överhuvudtaget få en praktikplats i dessa tider till att genomföra praktiken under en pandemi har varit en oro hos mig. Jag har varit rädd för att praktiken inte skulle innehålla samma kvalité och utveckling som den skulle gjort i ”normala tider”.
Men det har fungerat smidigt. Vi är på plats på kontoret, och när någon känner sig lite förkyld jobbar man hemifrån. Jag känner mig både delaktig och viktig hos Bridget, och det känns som att jag får en lärorik och bra praktikperiod. Det är bara lite fler digitala möten (och färre aw) än innan.