Det började med praktik och fortsatte med jobb. Direkt efter sin examen från Yrgo i maj började Ella Frödin sin anställning hos oss som grafisk designer. Otroligt roligt tycker vi!

Ella, berätta! Varför ville du fortsätta jobba på Bridget?
Jag trivdes så bra här under praktiken så när jag fick frågan om jag ville stanna kvar var det inte så mycket att fundera på. Det känns kul att jobba på en byrå där alla känner varandra och där man får inblick i flera delar än bara design, även om jag såklart tycker att design är det som är allra roligast.

Finns det något kundprojekt du tyckt varit extra roligt att sätta tänderna i?
Jag tycker det roligaste har varit variationen av projekt. Under de här fyra månaderna har jag fått jobba med så många olika typer av grafiskt material, och även implementerat webbsidor och redigerat film.

Du har jobbat en del med vår egen sajt. Kan du berätta vad du gjort?
Jag har uppdaterat designen för att få in mer Bridget-känsla i den. Hemsidan har fått nya illustrationer, bilder och andra element och även mer färg. Dessutom har jag med hjälp av mina kollegor tagit fram en ny ”Om oss”-sida.

Vad gör du när du inte jobbar?
Jag brukar oftast ha något litet kreativt projekt på gång på fritiden, typ en virkning eller en teckning eller något liknande. Kollar också en hel del på sport, på somrarna blir det mest friidrott och på vintern olika typer av skidåkning. Har själv hållit på med friidrott under hela min uppväxt och försöker hålla igång med lite löpning fortfarande. Tycker om att tävla, men bara i saker jag är bra på!

Vad kul! Vilken är din favoritgren?
Jag tävlade mest i 60, 100 och 200m. Och även 4x100m stafett som nog var den allra roligaste grenen faktiskt! När det gäller att kolla på friidrott är dock höjdhopp och stavhopp mina favoriter.

Vad tycker du företag borde tänka på när de börjar jobba med sitt grafiska uttryck? Finns det några “fällor” att undvika?
Svår fråga, det finns så mycket man måste tänka på! Det viktigaste är kanske att man tar hjälp av någon som kan design. Ett företag som har en välgjord grafisk profil och använder den på rätt sätt ger ofta ett mer seriöst intryck. Det är viktigt att man är konsekvent i sitt visuella material så att kunden lätt känner igen varumärket. Det ska inte bara vara snyggt, utan också spegla företaget på ett bra sätt.


Vi är jätteglada att Ella hittade till oss och är väldigt stolta över att hon valde att fortsätta hjälpa till att utveckla oss och våra kunder.