För flera år sedan delade Sofie Sandén kontorslokal med Martin och ett då nystartat Bridget. Redan då väcktes en ömsesidig tanke om att jobba tillsammans, och nu börjar hon äntligen hos oss! Som kundansvarig och projektledare kommer hon ha mycket kontakt med Bridgets kunder och samtidigt jobba tätt med oss andra på kontoret. En roll hon längtat till efter flera år på tech-startups och inom rekrytering/employer branding.

– Det jag har längtat efter är att kunna lyfta luren och ringa en kund. Jag kommer från att ha jobbat som marknadschef och då gör man inte det. Men här på Bridget är det min roll att ha känna till alla processer och ha en överblick. Jag kan ta ett samtal från kunden, och känna; vet du vad, jag har koll och jag kan hjälpa dig.

Sofie Sandén delade som sagt kontorslokal med Martin Modigh Karlsson för flera år sedan. Då var Bridget en nystartad byrå, och Sofie jobbade som marknadschef på hälsoteknikföretaget Visiba Care. Redan då konstaterade de två att de gärna ville jobba ihop, men det är först nu chansen dykt upp.

Sofie kände en yrkesstolthet som säljare redan innan hon utbildat sig. En släkting drog ett syrligt skämt om att hon skulle bli väskdängare, men själv kände hon tvärtom.
– För mig har ordet säljare inte alls den innebörden. För mig hjälper säljare människor. Och drar jag in affärer betyder det att företaget går bra. Det där skämtet fick mig att vilja bevisa att jag inte är sån.

Förutom Visiba Care har Sofie mångårig erfarenhet av kommunikationsbranschen, både från beställar- och utförarsidan. Hon har jobbat på MyNewsdesk (plattform för pressmeddelanden och PR) och kommer senast från Oddwork (rekrytering och employer branding).

Sofie Sandén är uppväxt i den lilla orten Gudhem på den västgötska schlätten, 20 minuter med cykel från Falköping, dit hon som tonåring cyklade varje helg. Förutom turerna till stan la hon sin tid på musicerandet och sitt band. Det var i musiken som hon hittade sin plats och sitt självförtroende. Dessutom hade Falköpings musikskola ett utbyte med Italien, vilket gjorde att Sofies band fick åka dit på turné. De gick i ettan på gymnasiet och spelade på amfiteatrar i pittoreska italienska orter.

– Det var så fint, och helt galet. Hemma spelade alla band, det var ingen cool grej. Men Italien var det som att vi var rockstjärnor. Vi blev bjudna på öl av nån italienare. Det var ju fantastiskt. Tack gode gud för kommunala musikskolor.

Idag sjunger Sofie i kör, och spelar fortfarande i band. Men bandet uppträder oftare på bröllop och 50-årsfester än på amfiteatrar i Italien.

– Musiken har jättestor betydelse för mig. Jag älskar att sjunga i kör. Du kan inte tänka på någonting annat samtidigt. Det är som meditation.

Sofie har alltid jobbat mycket och hade sitt första sommarjobb som 13-åring. Hon avskyr också att vara sen och lärde sig, tack vare det, hitta på varenda bakgata i hela Storgöteborg.
– Det var när jag hade mitt första säljjobb och såklart inte ville vara sen till kunderna. Det gjorde att jag blev grym på att köra bil!

I sin roll på Bridget kommer Sofie både att arbeta med våra kunder och som projektledare för teamet. Hon är personen med övergripande koll och kontroll.
– Jag ska vara bollplanket på kontoret, någon att prata och kreera med. Med kunderna vill jag fungera som en stöttepelare. Hoppas att det blir tydligt att jag är insatt i deras verksamhet och att har förståelse för de vardagliga utmaningarna.

En sista fråga bara. Hur känns det nu när du börjat hos oss?
– Skitbra! Det är jätteroligt att få hänga med så kompetenta människor.

Sofie spelar dragspel på midsommar

Sofie på mid­sommar­dragspel