I december började Sofia Hammarin, ett under av struktur, kreativitet och positiv energi, som produktionsledare på Bridget. Hon kom in i jobbet på nolltid – men nu är det dags att lära känna henne lite bättre. Vi kommer nämna ordningssinne, korv och pärlplattor, ja det är bara att fortsätta läsa.

Vi är superpeppade – men hur känns det för dig?
– Det känns så himla bra! Bara att komma in på kontoret och känna den härliga energin som finns här gör att det känns som en perfekt plats för mig.

Så kul att höra. Men ok, först och främst – vad är ditt jobb på Bridget?
– Jag är projekt- och produktionsledare och driver det operativa med projekten. Du vet, se till att vi levererar det vi ska i tid, hålla våra kunder uppdaterade och peppa mina kollegor.

Kan du namedroppa lite andra jobb du haft tidigare?
– Jag har jobbat på Spoon Agency och på DNA Agency/Thinc Collective, men karriären började med att sälja mjukglass och sockervadd på Liseberg.

Vad har du för produktionsledarskills som vi (och våra kunder) kommer få njuta av?
– Jag har ju ett starkt ordningssinne, vilket mer kommer till sin rätt i det här jobbet än i mitt liv som småbarnsmamma, haha. Dessutom är jag grym på att se detaljer, jag har jobbat mycket med stora, globala projekt och arbetat med att optimera både team och leveranser.

Optimera team och leveranser?! Hur gör man det?
– Man ser till att rätt person är på rätt plats och ser till att det inte blir någon onödig dötid. Dessutom stöttar man teamet med en genomtänkt tidplan och har svar på alla frågor.

Hur skulle du beskriva dig själv med tre ord?
Kreativ ordning-och-reda-person!

Det där blev ju i princip bara två ord.
– Sa ju att jag jobbar med optimering.

Imponerande. Vad gillar du att göra när du inte jobbar?
– Jag tränar gärna Crossfit, pysslar och virkar och hänger med min man och dotter. Sen ska vi tydligen också gör en en light-renovering av vårt “nya” 60-talshus.

Oj, nytt jobb och nytt hus? Det är mycket nu?
– Ja det får man ändå säga. Lika bra att ta allt på en gång.

Snart jul! Vad är bäst på julbordet?
– Julskinka på vörtbröd eller mammas Jansson.

Vad på julbordet kommer inte nära dina läppar?
– Sylta, leverpastej och korv.

Mäklarbild på det nyinköpta 60-talshuset.

Korv? Vad är fel på korv?
– Don’t like it. Man vet aldrig vad som finns i en sån.

Du är ju en väldigt kreativ person, du skapar mycket, pysslar och så. Vilket är ditt bästa diy-tips i juletid?
– Jag tycker att du ska använda material du ändå har hemma. Du kan vika enkla stjärnor till granen eller fönstret av tapetrester, omslagspapper eller helt vanligt bakplåtspapper. Eller gör årets stora tik-tok-DIY; små stjärnor av toarullar. Har du pärlplatte-pärlor hemma kan du göra fina dekorationer till jul- eller nyårsdukningen genom att placera ut pärlade stjärnor eller hjärtan på bordet. Är även fint att dekorera julklapparna med pärlplattor.

Tack! Och välkommen! Och god jul. Fint att ha dig här Sofia!