Bridget har jobbat med Johan Norrfjärd på olika sätt de senaste åren och alltihop började med att vi byggde hans hemsida. Sedan har det rullat på; vi har delat work space på CoCreate, varit på målsättningsmöte i skogen och nätverkat oss framåt tillsammans. Nu stärker Johan upp teamet med sin maffiga erfarenhet av projektledning och HR, samt med ett stort engagemang för kajaker, kaffe och allt som är dyrt på julbordet. 

Välkommen Johan! Vad kul att får jobba med dig!
Visst är det skoj??! Det är ju alltid lite kaosartat när man ska sätta sig in i allt på en ny arbetsplats, men de känns väldigt fint att få vara med er. Snart kommer jag och mitt lagom stora kontrollbehov ha fått häng på saker och ting här också.

Kan du berätta lite mer om vad du gör på Bridget?
Mina dagar brukar bestå av många möten. Möten med såna som är nyfikna på om vi kan hjälpa dom, möten med våra befintliga kunder och med alla på Bridget så klart. Så skulle man sätta nån slags stämpel på mig så skulle det nog vara typ kundansvarig och projektledare.

Kan du namedroppa lite andra jobb du haft tidigare?
Yes box. Bastueldare, chef för ett gäng systemutvecklare, HR-konsult, guide, rekryterare, föreläsare, skidlärare… hur lång lista vill du ha?

Du har ju haft många andra jobb och driver egna företag. Vad står högt på din todo-list nu när du jobbar med oss?
En lobbykampanj för bättre kaffe! Det känns nästan som det största jag kan tillföra? Men sen har jag också lovat att hjälpa till att skapa en tydligare struktur för en del saker, vilket inte är så dumt nu när vi blir fler. Det har jag gjort rätt mycket i tidigare jobb också och det är väldigt roligt att hitta bra arbetssätt och se till så att samarbetet fungerar. Och så kan jag gå på lina och jonglera samtidigt, men vi får se när det blir läge för just det.

Hur skulle du beskriva dig själv med tre ord? Fem går också bra.
Man vill ju gärna hitta några klatschiga ord som liksom hänger ihop… Klok, snygg och ödmjuk ligger bra i munnen tycker jag!

Vad gillar du att göra när du inte jobbar?
Om jag får lite tid för mig själv eller med kompisar (vilket ju inte sker så ofta när man har fru, barn, villa, hund och ett roligt jobb) så plockas det genast fram skidor, klättergrejer, kajak eller mountainbike. Långt från betongen, gärna med lutning på naturen och rätt svettigt trivs jag med.

Snart jul! Vad är bäst på julbordet?
Detta är som en omöjlig fråga att svara på! En kompis sa en gång att “det är så skönt att gå efter dig när det är buffé Johan, för då slipper man skämmas”. Jag tycker liksom själva julbordet är bäst.

Vad på julbordet kommer inte nära dina läppar?
Potatis. Jag har lite samma inställning till maten på julbordet som Rudolf Andersson.

Rudolf Andersson
Sunes pappa, på julbord

Ok Johan, har du nåt teambuildingtips som man kan ta med sig in i julhelgen. Kanske applicerbart på tomtar, svärföräldrar eller bebisar?
Julen är ju för många en generationsöverskridande festivitet, och det kan ju bli lite konflikter och gnabb om man inte förstår varandra mellan åldrarna. Som en gammal chef till mig sa: “kommunikation är svårt. Och vad är då inte humor?”
Ett år målade jag en flagga som man kunde använda när man sa något ironiskt eller humoristiskt mitt i juldebatten. Det var ett uppskattat verktyg för att behålla julefriden! Så ska du skämta, se till att kratta manegen. Annars kanske svärmor går runt och är konfunderad resten av helgen och glömmer ljusen på bordet eller nåt och det vill vi ju inte.