Varumärkes­­­arbete

En varumärkesstrategi handlar om hur företaget vill uppfattas och vilka känslor och associationer ni vill förknippas med, både från kundernas och medarbetarnas perspektiv. Den beskriver en idealsituation, en målbild och hur man ska agera för att uppnå denna målbild.

En väl genomarbetad varumärkesstrategi är en förutsättning för att lyckas på lång sikt. Den är företagets karta och kompass.

”Det är så kul när man hittar någon som har ett uttryck som man lirar med! Och då pratar jag om känslan i språket inte bara ord och grammatik.”

Susannah Eriksson, Redpill Linpro

Saknar din verksamhet en stark och genomarbetad varumärkesstrategi? Läs om vad ett varumärkes­arbete bör innehålla, eller kontakta oss nedan, så hjälper vi dig!

En bra varumärkes­plattform är enkel att följa och förstå, därför bör den vara så konkret som möjligt. När vi på Bridget tar fram en varumärkes­plattform gör vi det i tätt samarbete med er. Vi sätter oss in i er verksamhet för att förstå era utmaningar och på bästa sätt kunna hjälpa er och driva varumärkesarbetet framåt.

Mission
En beskrivning av vad ni gör och varför ni finns. Vilka problem löser ni för era kunder? Ju mer exakt missionen kan formuleras, desto lättare är det att sälja tjänsten eller varan ni erbjuder.

Vision
Hur ser drömmen ut? Beskriv det ultimata målet för företaget. En vision ska sikta mot stjärnorna men inte vara helt onåbar. Är den för orealistisk tar man den kanske inte på allvar, men är den allt för blygsam blir den inte motiverande. Visionen är moroten, det man strävar efter att uppnå.

Varumärkeslöfte
Vad lovar ni kunden genom ert varumärke? Det här handlar om hur ni vill uppfattas. Det är viktigt att alla i företaget skriver under på det. Om ledningen har bestämt att löftet är vi erbjuder fantastisk service men personen i kundtjänst är otrevlig så faller det platt. Ett varumärkeslöfte ska infrias i varje kontakt med kunden.

Kärnvärden
Ett antal ord som sammanfattar era värderingar och förtydligar ert varumärkeslöfte. Era kärnvärden ska genomsyra hela er verksamhet.

Målgrupp
Vilka är era kunder? Vad vill de ha och hur når ni dem? Ju bättre ni känner er målgrupp, desto lättare är det att kommunicera rätt. Ni kanske vill nå ut till nya målgrupper, då bör ni lära känna dem också.

Positionering
Var på kartan befinner ni er i förhållande till era konkurrenter? Premium/lågbudget, billiga/dyra etc. Är ni där ni vill, eller vill ni vara någon annanstans? Speglar ert varumärke er önskade position? Stämmer det med ert varumärkeslöfte?.

USP: Unique Selling Point
Ett företags USP är enkelt uttryckt dess främsta konkurrensfördel. Varför ska kunden välja er i stället för en konkurrent? USP:n är ofta avgörande i köpbeslutet.

Tonalitet
Tonalitet är hur ni uttrycker er. Den ska avspegla era värderingar och ert varumärkeslöfte. Att hitta rätt känsla i tilltalet är viktigt för att förstärka ert varumärke och nå er målgrupp.

Vill du veta mer? Kontakta Sofia!

Sofia Hammarin

Produktionsledare och kundansvarig

Jag är den man ska prata med om man undrar vad vi kan göra för er. Jag har koll på var vi ligger i de olika projekten, när vi ska leverera och vad. Du kan bolla dina tankar, funderingar och beställningar med mig.