Bra innehållsmarknadsföring består av en bra innehållsplan och ett bra innehåll. Någon däremot? Troligtvis inte, men frågan om vad som gör ett innehåll bra bör ha väckts. Låt oss inte ducka den, det är en jätteviktig fråga.

Innehållsplanering börjar med en grundlig analys av de målgrupper som innehållet riktar sig till. Det handlar om att ställa rätt frågor och att förvandla företagets naturliga förståelse för sina kunder till en målgruppsbeskrivning som kan tjäna som en riktlinje i innehållsproduktionen. Vilka är era kunder? Vad är viktigt för dem? Vilka roller har de? Vad är deras intressen? Vad söker de efter på nätet?

Ofta är det värdefullt att koncentrera målgruppernas egenskaper i ett fåtal personas: en fiktiv person som har samma egenskaper som målgruppen. Med personas blir det ofta lättare att producera innehåll som är relevant för målgruppen.

Med en grundlig förståelse för målgrupperna, gärna sammanfattat i en handfull personas, så är det dags att planera och producera innehåll. Innehåll blir tyvärr inte automatiskt bra bara för att man har en förståelse för målgrupperna. Här är fem reflektioner att använda i bedömningen av innehåll.

Bra innehåll bör skapa ett verkligt värde för läsaren

Tunt innehåll sållas snabbt bort av en besökare. Längst ner på skalan återfinns så kallade ”click baits”, texter som lovar stort i rubriken men sedan inte levererar i innehållet. Skrivet innehåll riktar ofta in sig på en enda fråga (”Vad du skall tänka på när du väljer…”) eftersom detta leder till kortare texter som passar vår korta koncentrationsförmåga på nätet. Att skapa mervärde i det här sammanhanget kan då innebära att välja frågor som är relevanta för era läsare och ge dem bra och utförliga svar.

Bra innehåll bör skapa ett ökat intresse

Innehåll bör skapa ett så brett intresse som möjligt. En bra text bör skapa ett intresse för mer innehåll, och ett bra innehåll bör skapa ett intresse för företaget och dess produkter eller tjänster. Det är viktigt att innehållet lämnar öppningar för att gå vidare genom mer fördjupande innehåll eller vidare i köpresan. Hur möter besökaren innehållet? Finns det fler saker att klicka på efter att innehållet har lästs?

Bra innehåll bör locka rätt typ av besökare

Innehåll lockar besökare till er plattform, men ett bra innehåll bör locka rätt typ av besökare. Analysverktyg gör det lätt att mäta hur många besökare som stannar för att läsa och hur många av dem som klickar sig vidare i innehållet. Att få ökad trafik till en webbplats är ett bra första steg, men därefter är det viktigt att attrahera besökare som får ett genuint intresse för företagets produkter/tjänster.

Bra innehåll bör naturligt hjälpa vidare i köpresan

Innehållsmarknadsföring fyller vårt behov av information och kunskap under vår köpresa. Det är en typ av marknadsföring som svarar på våra förändrade köpvanor: vi söker på nätet innan vi beslutar oss för att köpa. Bra innehåll, organiserat på en bra plattform, bör erbjuda tydliga vägar för besökarna att gå vidare i sin köpresa. Ibland är detta så enkelt som att erbjuda ett kontaktformulär på sidan, och ibland kan ett fördjupat innehåll i form av som en e-bok, ett white paper eller nyhetsbrev vara det bästa alternativet.

Bra innehåll bör inbjuda till att delas

Bra innehåll sprider sig. En rolig film eller en värdefull guide delas av besökarna i deras sociala nätverk. Företagets egen distribution (publicering på webb, delning via LinkedIn, Facebook, Twitter) är bara startskottet. Resten av distributionen går via besökarna. En viral succé ger stor spridning men lockar sällan en särskilt stor andel rätt besökare. En mer lönsam strategi är att gradvis bygga upp en bas av läsare som löpande delar ert innehåll i sina sociala nätverk.

All innehållsmarknadsföring behöver inte pricka rätt på alla punkterna. Men om ert innehåll inte träffar något av kriterierna så är det troligtvis redan i innehållsplanen det brister. Innehållsplaner är som nyårslöften – de bästa är de som uppfylls och blir av.

Sist men inte minst: kvalitet. Texter måste vara välskrivna, filmer välproducerade och grafiken ändamålsenlig. En väl genomtänkt strategi, grundlig förståelse för målgrupper och detaljerade personas är bortkastat arbete om innehållets kvalitet sviktar. Läsare är sällan förlåtande, och en slarvigt skriven text (felstavningar, konstig meningsbyggnad, grammatiska fel) kan skada ett välplanerat innehåll. Gör en ärlig bedömning av er egen kapacitet att producera innehåll som håller måttet, och ta in hjälp när det behövs.